Jubeleum proeverij Thijs, Mitra Vlagtwedde een succes!

30-11-2013 12:16

Wegens het 5 jarige bestaan van Mitra Vlagtwedde, heeft Thijs een jubeleum proeverij georganiseerd.
Dit in samenwerking met Jan Beek, wie deze avond erg veel interessante 'weet-jes' en 'nieuwtjes' heeft verteld.

Tijdens deze proeverij werden de meest bijzondere whisky's geproefd.  Bij deze whisky's werden erg bijzondere hapjes geserveerd, en als afsluiter voor de liefhebber een bijzondere sigaar! 

Alle whisky's werden blind geproefd. We begonnen met 2 dezelfde whisky's, het enige verschil was dat de ene nu was gebotteld en de andere 50 jaar geleden. 
Dit was een erg bijzondere ervaring, toen het bekend werd dat de beide whisky's Johnnie Walker Black Label waren was dit wel een verrassing.
De Black Label van 50 jaar geleden viel erg in de smaak.

We gingen verder naar de volgende, dit bleek na blind proeven een Glenfarclas uit 1970 te zijn, het bijzondere aan deze fles was dat hij op bourbon heeft gelegen. Dit komt maar zeer zelden voor bij Glenfarclas. 

De vierde was de Longmorn uit 1964 een echte sherry monster. Nadat het glas flink was opgewarmd met onze handen kwam er een fantastische smaak naar boven!

Nummer vijf bleek een favoriet van de avond te zijn, dit was de Tobermory uit 1972. Een fantatisch glas met een erg mooie en volle afdronk.

De zesde was de duurste uit de line-up, dit was de 30 jaar oude Port Ellen uit 1982. Exclusief en lekker, echter vonden velen van de avond dat de prijs niet kon tippen aan de smaak.

De laatste van de avond was een geturfde whisky, dit was een 20 jaar oude Ardbeg uit 1991. Ook deze whisky was wederom fantastisch! Ook deze kwam als 1 van de favorieten uit de bus.

Als afsluiter kwamen de sigaren mannen en deze hadden limited edition van een sigaar bij zich. Dit was een Sopranos uitvoering, compleet met de hand gedraaid en zeer exclusief! Deze sigaar in combinatie met de hapjes en alle whisky maakte dat de avond heel bijzonder, exclusief en fantatisch was. 

Terug

Doorzoek de website

2008 All rights reserved.