Proeverijen

 

Wijn proeverijen bij u thuis! 
Niks is te gek en alles is mogelijk! Heerlijk allerlei soorten wijn proeven op de locatie die u wilt! 
Alles word perfect door Thijs op elkaar afgestemd, en door zijn enthousiasme wordt iedereen enthousiast!!!! 
Ook zijn er andere proeverijen mogelijk, zoals bijv. een Whiskey-proeverij.
Kortum om iets unieks, lekkers, gezelligs en leuks te doen bent u bij de mitra te Vlagtwedde aan het goede adres!

Bel of mail voor meer inforamtie en u krijgt altijd antwoord!!!

================================================================================================== 

Donderdag 19 november 2009 met 8 leden van ons genootschap op weg naar Vlagtwedde, waar Thijs Dijkstra, lid van ons genootschap en tevens eigenaar van de Mitra te Vlagtwedde, een whiskyproeverij had georganiseerd. De vrouw van Ard Ploeger was onze BOB. Ze bestuurde een busje waarmee we naar restaurant De Sultan te Vlagtwedde, een mooie gelegenheid, werden gebracht waar de proeverij werd gehouden. Daarna heeft ze ons weer teruggebracht naar de Mingel.

 

6 heerlijke whisky’s kregen wij te proeven:

Glenlivit 1995 Oloroso Ultimate

Jura 1992 Connoisseurs Choise

Blend 33 jaar. Duncan Taylor **

Lochside 1991 GMR

Benromach 10 jaar

Amrut Peated 46%

** Rarest of the rare: Kinchaith, Glen Lady Burn, Glen Mhor, Glen Albin, Glen Graig en graanwhisky van The CarBridge. Van deze botteling zijn 750 flessen, De grain whisky is 33 jaar maar omdat ze hun alcohol niet gehaald hebben van 40 % hebben ze er een blend whisky van gemaakt. Uiteindelijk heeft deze whisky een alcoholpercentage van 43,4%.

Al deze whisky’s waren tongstrelend, echter de Blend Duncan Taylor en de Amrut Peated had mijn voorkeur. Niets ten nadele van de anderen, ze waren allemaal stuk voor stuk lekker.

Een pronkstuk van de avond was de Lochside 1966, 40 jaar oud, fles nr. 76 van de 114. Hij heeft sherry hogs head en is gedestilleerd op 22 december 1966 en is gebotteld op 29 juni 2007. Het casknummer is 7535, alcoholpercentage 47,3%.

Deze whisky was eigendom van Thijs en had een waarde van 450 Euro. Hij stelde ons voor om deze fles met zijn allen te kopen en te openen en uiteraard te proeven. Anoniem werd besloten dit te doen. Dit was het sprookje van de avond. Geweldig.
 

Thijs, wederom bedankt voor de organisatie en de gezellige avond, en zeker niet te vergeten de heer Jan Beek, die de presentatie van de whisky’s op zijn heldere en duidelijke manier heeft uiteengezet
 

               

Doorzoek de website

2008 All rights reserved.